top of page
LacauneSheepPastoralMajestyChroniclesIso

wijs

ijs

gradcap_edited.png

Er is een geheim ingrediënt dat SKYLD ijs vóór de muziek uit laat lopen— schapenmelk.

 

Vergeet koeienmelk... schapenmelk heeft een rijke, romige smaak, méér eiwitten, is beter te verdragen dan koemelk bij lactose intolerantie terwijl het ook nog eens boordevol essentiële voedingsstoffen en vitamines zit. Wow!

Schapenmelkijs

 bèèèèh. niet moe. 

fc side container_edited.png

Schapenmelk is rijk aan voedingsstoffen en biedt diverse gezondheidsvoordelen, maar er is geen specifieke "aanbevolen dagelijkse aanbevolen hoeveelheid" (ADH) voor schapenmelk vastgesteld zoals bij voedingsstoffen of supplementen.

 

De consumptie van schapenmelk hangt af van persoonlijke voedingsbehoeften, voorkeuren, en eventuele voedselintoleranties of -allergieën.

Gemaakt Met
tall ice cream.jpg

eet smaakelijk,

leef beter.

beste keuze_1.png
sheep icon.png

Als je van ijs gaat genieten, kun je er net zo goed van profiteren. SKYLD IJs zit vol met goede dingen waar je lichaam (en geest) naar verlangt.

Eiwitten ondersteunen prestaties. Ze stimuleren spier behoud en zorgen voor herstel en groei. Maar ze spelen ook een belangrijke rol in gewichtsbeheersing doordat ze snel een gevoel van verzadiging geven. Vooral ouderen of mensen met hoge(re) eiwitbehoeften door intensieve fysieke activiteit doen er verstandig aan om eiwitten te suppleren.

eiwitten

Naast het versterken van het immuunsysteem kan colostrum helpen de gezondheid en integriteit van de darmen te verbeteren maar ook helpt tegen luchtweg infecties. Gunstig ter ondersteuning van het algemene herstel én voor mensen met gastro-intestinale problemen.

colostrum

Creatine is het meest onder-zochte supplement ter wereld. Het verbetert fysieke pre-staties en zorgt voor een toename van spiermassa. Maar creatine kan ook de cognitieve functies ondersteunen. Dit is gunstig voor ouder wordende bevolkingsgroepen of diegenen die mentale stress ervaren.

creatine

Komt voor in moedermelk maar helaas nauwelijks in een gemiddeld dieet. Het vermindert spierafbraak, kan cholesterol verlagen én stimuleert hormonen en enzymen die spiergroei bevorderen. Het is essentieel voor het behouden en opbouwen van spieren en hiermee een belangrijk supplement bij ouderdom, ziekte of inactiviteit

HMB

Essentieel voor botgezondheid maar ook voor het voorkomen van osteoporose. Het is  vooral belangrijk voor post-menopauzale vrouwen en ouderen, die een hoger risico lopen op een calciumtekort.

calcium

Vitamine D3 zorgt ervoor dat we voedingsstoffen kunnen opnemen uit eten, het remt ontstekingen én zorgt dat je spieren goed werken. Vitamine D wordt aangemaakt door je huid na blootstelling aan zonlicht. Het is niet alleen cruciaal in gebieden of periodes met weinig zonlicht, maar ook voor mensen met overgewicht, een donkere huid en voor ouderen met een verminderd vermogen om vitamine D efficiënt te synthetiseren.

vitamine D

Magnesium is betrokken bij wel 300 processen je in lichaam. Het is bijvoorbeeld belangrijk voor je energiehuishouding, spieren, botten, slaap, geheugen, bloedglucose regulatie, en concentratie. Je lichaam maakt het zelf niet aan en het is dus enorm belangrijk om er genoeg van binnen te krijgen. Vóóral voor mensen met diabetes type 2, een hoge bloeddruk, of wanneer je chronische stress ervaart.

magnesium

Vitamine E Is een krachtige antioxidant. Suppletie kan gunstig zijn voor mensen met specifieke aandoeningen die leiden tot malabsorptie van vetoplosbare vitamines. Het versterk ook het immuunsysteem. Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan maar vaststaat dat het je cellen en weefsels beschermd en hiermee veroudering tegengaat. 

vitamine E

Omega 3 is vooral goed voor je hart, je ogen en je brein. Maar het is ook ontstekingsremmend. Vooral personen die niet regelmatig vis of omega-3 rijke voedingsmiddelen consumeren doen er verstandig aan om hun cardiovasculaire en cognitieve gezondheid, maar ook emotioneel welzijn, te ondersteunen met een omega 3 supplement.

omega 3

Veel volwassenen kampen met een K2 tekort. Het zorgt voor bloedstolling maar is ook belangrijk voor gezonde bloedvaten en longen. Het ondersteunt je cardiovasculaire gezondheid en werkt synergetisch met vitamine D en calcium voor botgezondheid.

vitamine K2

herder dark-DeNoiseAI-severe-noise (1)_edited.jpg
Herder Ijsmaker

Sterke schapen, Vrolijke herder, Beste ijs.

Een veelbelovende carrière in het bedrijfsleven bracht hem tot in de directiekamer van een van de grootste banken van Nederland. Maar Chris werd er niet gelukkig van. 15 jaar geleden besloot hij zijn hart te volgen.
 

Toen hij de kans kreeg, is hij een melkschapenbedrijf begonnen op het Friese platteland. Maar Chris heeft niet alleen passie voor de natuur. Procesoptimalisatie is de aard van dit beestje.


Optimale voeding en verzorging van de schapen resulteert in bijzondere producten. Zijn schapenmelk yoghurt staat in iedere supermarkt en zijn schapenkaas heeft goud gewonnen op de World Cheese Awards. Het is de lekkerste schapenkaas van Nederland. En nu gaat Chris het lekkerste ijs maken.

Bééééééh, Oui.

Het Franse Lacaune schaap ontleent zijn naam aan het gelijknamige stadje in Zuid-Frankrijk. Ze staan bekend om hun gulle, rijke, romige melkproductie, mét een erg hoog gehalte aan vetten en eiwitten, ideaal dus voor SKYLD ijs.

Lacaune’s zijn sterker dan andere rassen en passen zich makkelijker aan. Door intelligente fokprogramma's zijn ze door de jaren heen steeds gezonder geworden en ze gebruiken minder grondstoffen per liter melk. Beter voor het milieu én beter voor SKYLD.

sheep icon_edited_edited.png
ijsmakerlighter-DeNoiseAI-severe-noise (1)_edited.jpg

onze ijsmaker

is een ijsmeester.

Wiebe de Jong, de innovatieve ijsmaker uit het Friese Dokkum, speelt graag met suiker. Hij is opgeleid aan de universiteit van Carpigiani, in het ijsparadijs van de wereld: Bologna. Italië is een land waar hij overigens vaker komt als deelnemer aan het Gelato festival in Rome. Want niet alleen de klanten die in rijen voor zijn ijssalon staan, proeven dat hij talentvol is. 

 

Zijn passie voor kwaliteit en vernieuwing kwamen goed tot hun recht in de sterrenrestaurants waar hij heeft gewerkt. Maar hij wilde die tijd liever besteden aan zijn eigen ijssalon WIIS.  


En nu SKYLD.

ingrediënten

rechtstreeks van friesland naar je mond.

INHOUD

130G

Energie

Energie

Waarvan Verzadigd

Koolhydraten

Waarvan Suikers

Eiwitten

Zout

254,41 Kcal

1063,26 Kj

0,039 G

25,01 G

18,69 G

21,06 G

0,31 G

PER

100G

195,7 Kcal

817,89 Kj

0,03 G

19,24 G

14,38 G

16,2 G

0,24 G

Ingredienten: schapenmelk, whey (koemelk), suiker, dextrose, maltodextrine, creatine, colostrum, hmb, omega 3, magnesium, vitamine D3 & K2.

 

Allergie info: bevat gluten, schaal- dieren, ei, vis, soja, melk (incl. lactose), mosterd, sesamzaad, sulfiet. 

Gemaakt in Friesland

fc top container_edited.png
Contact
Firefly only 1 heart-shaped scoop of softly lit creamy ice cream floating in an empty blac

laten we praten onder het genot van een ijsje.

Bedankt!

bottom of page